Praktijk in Hoorn, Wilhelminalaan 2a. Groepen mogelijk op locatie.
Werk is niet uitsluitend een bezigheid om voldoende geld te verdienen. Werk is de natuurlijke expressie van menselijk leven. (Menachem Schneerson)

Jan Olijve.

Ervaringsdeskundige

jan olijve loopbaanbegeleiding
Ik weet hoe het is om het gevoel te hebben niet meer op de goede plek te zitten. Alle trucs om dat gevoel te ontkennen, om vast te houden aan het bekende en aan vertrouwde zekerheden, zijn bij mij langsgekomen. Net zolang tot een collega aan mij de volgende vraag stelde: “Jan, waar ben je?” Toen pas drong echt tot mij door dat het tijd werd om alle moed bij elkaar te rapen en mijn baan op te zeggen. In 2006 eindigde mijn loopbaan als manager bij een bankinstelling en zette ik met loopbaanbegeleiding als steuntje in de rug de stap naar het onzekere bestaan als zelfstandig ondernemer.
Het was zeker geen makkelijke weg. Echter, als ik nu terugkijk, kan ik wel zeggen dat het een begaanbare weg is en dat ik nog nooit zolang en met zoveel plezier hetzelfde werk heb gedaan.

Veranderen vraagt moed

Of iemand nu zelf en vrijwillig kiest voor een nieuwe route of dat iemand gedwongen door ontslag op een kruispunt staat, in beide situaties is moed nodig om verder te kunnen. Wat mij inspireert, is als mensen de moed hebben vooruit te kijken. Als mensen het vizier richten op een nieuwe onbekende toekomst en in beweging komen in plaats van steeds achterom te kijken en te verstarren. Loopbaanbegeleiding is daarbij een hulpmiddel.

Een mooie moment om te verwijzen naar een prachtig lied van Stef Bos, dat begint met de volgende woorden:
Ik sta op de grens van vroeger en later
Voor mij een ruimte die ik nog niet ken
Achter mij alles wat ik achter moet laten
Ik sta hier met niets meer dan alleen wie ik ben
Op zo’n moment, als het oude onontkoombaar voorbij is en het nieuwe nog onduidelijk, dan is het o zo belangrijk om te weten waar jouw talent ligt, wat jouw kwaliteiten zijn, wat je inspireert en welke toegevoegde waarde jij op basis daarvan te bieden hebt. 

Mijn rol als begeleider

Als begeleider van mensen ben ik een gids die meeloopt op jouw persoonlijke tocht. Vanuit een veilige bedding ga je zelf het avontuur aan en kijkt op eigen wijze naar verleden en heden, naar overtuigingen en dromen, naar belemmeringen en passie. Einddoel van loopbaanbegeleiding is het hebben van een helder beeld van de eigen talenten en kwaliteiten vertaald in een door jou gewenst en realiseerbaar loopbaanperspectief.
Daarnaast begeleid ik mensen op praktische wijze in sollicitatie en netwerkvaardigheden. Meer informatie hierover is te vinden op www.cvbeoordelen.nl.

Wil je meer lezen over mijn achtergrond kijk dan op mijn “presentatie CV.” Dan heb je direct een idee hoe je jezelf op een informele wijze opvallend kunt presenteren.
Verder is op mijn linkedin-pagina is de meer feitelijke informatie in een traditioneel jasje mij te vinden. 

Opdrachtgevers

Naast particulier cliënten komen mijn opdrachtgevers uit diverse sectoren, zoals financiële dienstverlening, MKB, zorg- en welzijn, onderwijs, industrie, accountancy, detailhandel. Referenties zijn te vinden op mijn linkedin-pagina.

Back to Top